Könyvek – Igazából mennyország

Reading Challenge 2015 – Egy könyv igaz történet alapján

file_38“- Két nővérem van, mami – jelentette ki. Letettem a tollamat, Sonja azonban folytatta a munkát.

-Mami! – Colton nem hagyta magát lerázni. – Két nővérem van.

Sonja felnézett a papírok közül és alig észrevehetően megrázta a fejét: – Csak egy van, Cassie, és … talán az unokatestvéredre, Tracire gondolsz?

-Nem! Két nővérem van. Ugye, volt egy kisbaba, aki meghalt a pocakodban?

– Ki mondta neked, hogy volt egy kisbaba a pocakomban, aki meghalt?

– Ő maga, mami. (…) Odaszaladt hozzám a mennyben ez a kislány és csak ölelgetett – mesélte, és a hangjából kicsendült, mennyire nem örül annak, hogy egy lány ölelgette.”

Történet:

A négyéves Colton vakbélműtéte után különös dolgokat kezd el mesélni szüleinek. Bár a kórházi jelentés szerint nem állt le a szíve és nem kellett újraéleszteni, ő állítja: járt a mennyországban. Hogy mennyit? Három percet, jelenti ki egyszerű tényként, mintha csak arra a kérdésre válaszolna, mit reggelizett tegnap. Lelkipásztor édesapját és tanító édesanyját ledöbbenti kisfiuk emlékképei arról, hogyan látta azt, mit csináltak szülei, miközben ő a műtőasztalon feküdt, hogyan néz ki a mennyország, milyen lova, ruhája, szárnya van Jézusnak. Emellett találkozik dédipapájával, aki születése előtt 25 évvel hunyt el, illetve meg nem született nővérével.

Véleményem:

Hihetetlen történet – minden percét imádtam! A filmet néhány hónappal ezelőtt láttam, akkor még nem tudtam, hogy “könyv formájában” is elérhető. Nem bántam, hogy a filmet előbb láttam, mert sok újat adott a könyv még így is, mivel vannak olyan részletek, amikre a film nem tud vagy nem is akart kitérni. Utóbbihoz tartoznak szerintem azok a dolgok, amiket a kisfiú a mennyben látott és megijedt tőle, valamint mindaz, amit a jelenről és jövőről állít apjának. Nem kell vallásosnak lenni ahhoz, hogy élvezettel és nagy érdeklődéssel olvassuk ezt a könyvet. Tényleg elgondolkodtató, ajánlom mindenkinek!

Tények:

Todd Burpo nebraskai lelkipásztor, felesége, Sonja Burpo tanító. 1990-ben kötött házasságuk után 6 évvel megszületik első gyermekük, Cassie. 98-ban Sonja sajnos terhesség közben elveszíti második gyermekét, majd 99-ben megszületik Colton, akire Isten ajándékaként tekintenek.

A 2002-es év nagyon sok nehézséget hoz a család számára: Todd súlyos lábtörése, vesekövei, valamint egy fájó csomó a mellében mind megnehezíti a család életét mind anyagi, mind lelki szempontból is.

2003 februárjában Colton egy családi nyaralás során hasfájásra panaszkodik, később magas lázzal küzd, majd kórházba kerül. Márciusban átfúródott vakbelet és tályogot találnak a kisfiúban, melyet azonnal megműtenek., majd a hónap közepén újabb tályogokat találnak, ezért újra megműtik. A kisfiút egy másik kórházba szállítanák át, de a hóvihar miatt ez lehetetlenné válik. A meghiúsult “átköltözés” másnapján a kisfiú állapota bámulatos javulást mutat, ezért egy nappal később már haza is engedik.

Júliusban a család családi látogatásra indul. Ekkor kezdi elmesélni a kisfiú a mennyben átélt élményeit.

2004 októberében megszületik Colton öccse, Colby.

Kiadó: XXI. Század Kiadó Kft.

Kiadás éve: 2002

A mű eredeti címe: Heaven is for Real. A little boy’s astounding story of his trip to heaven and back

Fordította: Szűr-Szabó Katalin

Oldalszám: 198

Reklámok

Könyvek – Igazából mennyország” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s