Kreatív – DIY – Egyszerű könyvjelző

IMG_2067Sajnos az egyik rossz szokásom, hogy könyvolvasás közben, ha egy nagyon érdekes részt találok – amit esetleg másnak is megmutatnék vagy ha a könyvet kellene ajánlanom, akkor azt az oldalt olvastatnám el az illetővel -, a lap felső sarkát behajtom – esetleg duplán – sőt még jól le is élezem (csak hogy tuti megtaláljam!). Ez a módszer nem túl könyvbarát, ezért olyan könyvjelzőket készítettem, ami tökéletesen helyettesítheti a lapfülek hajtogatását. Szép. Egyszerű. Ja, és gyorsan elkészíthető, valamint tuti minden megvan hozzá már most az otthonodban!

Szükséges eszközök: egy grafitceruza * folyékony ragasztó * olló * egy fehér papírlap * egy régi újság képei * régi borítékok

IMG_2004           IMG_2020

IMG_2025Először is hajtsd meg a négyszög alakú fehér papírlap átlóját! Ha ez megvan, akkor még ne hajtsd ki, hanem rajzolj rá egy fél szív formát! A meghúzott vonal mentén nyírd körbe a formát! Ez lesz a sablonod. Ha van otthon keményebb papírod – például karton -, akkor akár azt is használhatod.

IMG_2032         IMG_2033

IMG_2036A sablont illeszd az otthon találd borítékok két alsó sarkához, majd rajzold körbe! Egy borítékból két könyvjelzőt tudsz így készíteni. Miután ezeket is kivágtad, lényegében a könyvjelző alapja már készen is van. Most fogd a sablont és egy vékonyabb sáv levágásával kicsinyítsd le a szív formát!

IMG_2039          IMG_2041

IMG_2042Jöhet a díszítés! A lekicsinyített formát helyezd el tetszés szerint a kiválasztott képek egy részletére, rajzold körbe, majd ragaszd a könyvjelző alapjára! Tipp: hangold a díszítést az olvasott könyv vagy magazin hangulatához! Divatlaphoz én a szemüveges vagány csajszit választanám, romantikus regényekhez pedig egy virágosat.

IMG_2043       IMG_2044

Miután megszáradt a ragasztó, már használhatod is! Előnye, hogy gyorsan elkészíthető, nem igényel különleges kézügyességet, valamint mivel a lap sarkára kell ráhúzni, mint egy kis “könyvkesztyűt”, ezért nem lóg ki a belőle, így használat közben sem sérül. Készítsd el Te is a sajátodat! 🙂

IMG_20562

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s