Kreatív – Photography lightbox

kepk_bbElkészítettem a saját lightboxomat, hogy szebb képeket tudjak csinálni a cikkekhez és végre ne kelljen azzal küszködnöm, hogy egyszínű hátteret varázsoljak. Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az egyszerű step by step-re, amit kicsit megvariálva, de könnyedén fel tudtam használni a saját lightboxom elkészítéséhez. Ha van egy használaton kívüli kartondobozod és egy lámpád, akkor feltétlenül olvasd el ezt a cikket! 😉

Szükséges eszközök: egy közepes méretű kartondoboz * lámpa * olló * folyékony ragasztó * sütőpapír * snitzer * puha fehér papír, lehetőleg A/3-as * ceruza

Tapasztalat 1.: A sütőpapír celluxszal nem kompatibilis, folyékony ragasztóval tökéletesen működik.

Tapasztalat 2.: Ha véletlenül nincs nagy papírod otthon, csak A/4-es, azzal is dolgozhatsz – mint én -, csak figyelj hogy az összeragasztásuk pontos legyen!

Step by step:

1A kartondobozt az egyik hosszabbik oldalára döntjük és a tetején az egyik lapot meghagyjuk, a többit levágjuk a snitzerrel. A vonalzó vastagságának megfelelő csíkot hagyunk az kartonlapok szélén, majd a két oldalát és tetejét a kép szerint kivágjuk. A hátsó oldalát és az alját ne vágjuk szét, mert azok kelleni fognak.

2Most jöhet a sütőpapír, az olló és a folyékony ragasztó. Az ollóval vágjunk megfelelő méretű darabokat a sütőpapírból, majd a doboz külsejére (ne belülre) ragasszuk fel azokat! A sütőpapír két rétegben is felragasztható az oldalakra és a doboz tetejére, de nem szükséges. Figyelj arra, hogy a papír ne gyűrödjön meg!

3A puha fehér papírt méretre vágjuk, hogy beférjen a dobozba, majd a hátlap és a fedlap találkozásánál celluxszal rögzítjük. Több helyen én nem ragasztottam a dobozhoz, de ha úgy érzed, úgy biztonságosabban a helyén marad, akkor hajrá. Ne gyűrd és ne fogdosd nagyon össze a papírt, hiszen ez lesz a háttered!

kepA lámpát helyezd el úgy, hogy az árnyék a kívánt oldalra essen és már készülhetnek is a képek! Oldalt magát a lightboxot láthatjátok felülről. Én egy hosszú csövű ledlámpát használok, mivel ez van itthon, de másmilyen lámpával is tökéletesen működik. Alul egy próbaképet láthattok, amit már az új lightboxszal készítettem.

Sok sikert hozzá! 🙂

fenykep

Reklámok

Kreatív – Photography lightbox” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s