Könyv – Lufi és a hajmeresztő szerelem

2015 Reading Challenge – Egy könyv, amit nő írt

738090_5“Amikor véletlenül összefutok Szamócával, és ő rám emeli a kedves vadgesztenye szemét, akkor én egy jókora ütést érzek a mellkasomban, amitől néhány percre teljesen megbénulok, jéghideg lesz a tenyerem, és fülig vörösödöm…”

Lufi maga sem érti azt a különös érzést, ami váratlanul hatalmába keríti Szamóca közelében. Persze nemcsak Lufit éri utol a szerelem, hanem Pierre-t, a szomszéd francia fiút, a bombázó Gombos Zsuzsit, a gimnazista rocksztár Bitász Ferit, a kényeskedő Pál Laurát és még Szamócát is.

balazsagnesa_lufi_sorozat_UKT1241593467Nem terveztem, hogy kortárs ifjúsági irodalom könyvet is el fogok olvasni a reading challenge keretein belül, de a sors akarta így, én pedig nem ellenkezdem. 🙂 Gyermekirodalom II. kurzusra kellett könyvajánlót készítenem egy kortárs író/írónő művéből, és mivel ezt találtam meg az interneten a választható könyvek közül, ezért esett erre a választásom.

A Lufi és a hajmeresztő szerelem a Lufi könyvek negyedik tagja, a Lufi-sorozat összesen 8 könyvből áll. Bevallom, az első pár fejezet közben sűrűn kellett jegyzetelnem, hogy ki kicsoda, merre járunk, ki kinek a barátja és hasonlók. Szörnyű, de mivel semmit nem tudtam a sorozatról, az is időbe telt, míg világossá vált számomra, hogy Szamóca nem lány.. 😀 De ezen lépjünk is túl!

balazsagnesa_lufi_sorozat_UKT1241593274Maga a cselekmény nagyon jól felépített és szerethető, mert minden percében valóságos, de közben mégiscsak egy mesével van dolgunk, valamint szuper izgalmas! A könyv egyértelműen az éppen felső tagozatba készülő vagy belecsöppenő kisdiákok (főleg lányok) számára készült. Érdekes, hogy “felnőtt fejjel” olvasva is találhatunk jó néhány párhuzamot a mesebeli iskola és a saját közösségünk (legyen az munkahely vagy akármilyen másik együtt tevékenykedő csoport) között. El tudnék képzelni egy hasonló történetet 30 év körüli irodai alkalmazottakkal, egy amerikai menő cégnél, össze-vissza futó szerelmi szálakkal és az összes bonyodalommal együtt!

balazsagnesa_lufi_sorozat_UKT1241593081Nehéz dolog egy másik korosztály fejével gondolkodni és úgy megírni egy könyvet, de úgy érzem, Balázs Ágnesnek sikerült. Volt azért már most is egy-két szófordulat vagy kifejezésnél, amit olvasva arra gondoltam, hogy valószínűleg a mai 5-6. osztályosok nem igen használnak vagy már nem pont így kommunikálnak egymással, fejezik ki magukat. Az illusztrációknak nem éreztem szükségét, mert már a borító is eléggé megköti az ember fantáziáját, de a gyerekek azért szoktak neki örülni.

Nem mondom, hogy kedvet kaptam a többi Lufi könyvhöz is, mert érzem, hogy nem engem kívánnak megszólítani ezek a művek, de mindenesetre egy jó élménnyel gazdagodtam! 🙂 Ha van hasonló korú rokon kislány a családotokban vagy ismerősötök, és szeret olvasni, akkor ezeket a könyveket biztosan élvezni fogja.

Reklámok

Könyv – Lufi és a hajmeresztő szerelem” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s