Könyvajánló – Ezeket olvasom jelenleg

covers_314900ANDY WEIR – A MARSI

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne..

Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”. De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

Könyv címe: A marsi, Szerző: Andy Weir, Kiadó: FUMAX KFT, Kiadás éve: 2014, Oldalszám: 344, Kategória: sci-fi, Ára: 3.790.-

WallsATTACK ON TITAN

Ebben a posztapokaliptikus sci-fi történetben az emberiség a kihalás szélére került a bizarr óriás humanoidok miatt. Nagyon keveset tudni arról, hogy honnan is érkeztek vagy hogy miért pusztítják csak az embereket, más élőlényt nem. Látszólag az értelmi képességeik nagyon alacsony szinten vannak, csak az hajtja őket, hogy ha embert látnak, akkor futnak és ölnek, esznek. Az utóbbi 100 évben az embereket három hatalmas koncentrikus köralakban elhelyezkedő fal (Maria, Rose és Sina) védte, amiről úgy tartották, áttörhetetlen. Mindaddig, amíg megjelent egy hatalmas titán, ami lazán átfutott a falon. Itt kezdődik a történetünk. ( Az anime összes részét láttam, utána kezdem el olvasni a mangát.) Elég véres, szerintem kicsik ne nézzék/olvassák!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s