Könyvajánló – Ha egy kis borzongásra vágysz… (Reading Challenge 2015)

BeFunky CollageAz elmúlt két hónapban sokkal kevesebb időt töltöttem olvasással, mint szerettem volna, de augusztus utolsó 2 hetében mégiscsak sikerült közelebb kerülnöm a  2015-ös Reading Challenge teljesítéséhez. Először A lány a vonaton, majd a Holtodiglan című thrillert “végeztem ki”. Az elsőt a challenge “Egy könyv szerelmi háromszöggel“, utóbbit pedig “Egy barát által ajánlott könyv” pontokhoz választottam én, de persze Ti ezeken kívül más pontokhoz is választhatjátok – szólok most azokhoz, akik szintén velem együtt csinálják a kihívást. 🙂 Illetve így talán nem is teljes a történet. Régóta szemeztem a vonatos könyvvel, hiszen a sikerlisták élén áll, gondoltam rossz könyv nem lehet; adok hát neki egy esélyt. Szerencsére nem csalódtam! A borító tetején a következő sor olvasható: “Ilyen fordulatokat nem olvastunk a Holtodiglan óta.” Egyértelmű volt, hogy az a könyv is sorra fog kerülni, de kellett még egy jóbaráti ajánlás, hogy tényleg rávessem magam..

139438304Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.
A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton..

51_olvasnivalo_a_hosszu_hetvegere_4Egy meleg nyári reggelen a Missouri állambeli North Carthage-ben Nick és Amy Dunne ötödik házassági évfordulójára készülődik. A romantikus reggeli után a jóképű Nick okos és csodaszép felesége eltűnik. Nickre egyre nagyobb nyomás nehezedik a rendőrség, a média, valamint a lányukért elvakultan rajongó szülők részéről. Nick pedig valamiért folyamatosan hazudik és különösen viselkedik: furcsán ködösít és láthatólag megkeseredett – de valóban gyilkos? Amy naplója és Nick elbeszélése egy szépen induló, ám fokozatosan megromló kapcsolat klausztrofób, nyomasztó világába nyújt betekintést. A kérdés csupán az, ha nem Nick a tettes, akkor hová és miért tűnt el a szépséges feleség? És vajon mit rejt az ezüstpapírba csomagolt doboz a gardrób hátuljában?

Szívből ajánlom mindkét könyvet. Jó olvasást! 🙂

Reklámok

Könyvajánló – Ha egy kis borzongásra vágysz… (Reading Challenge 2015)” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s