Lifestyle – ingyenes InBody 720 testösszetétel analízis – az én eredményem

USA_inbody230_imgA főiskola első szemeszterében egy kötelező egészségügyi vizsgálaton kellett részt vennünk, ahol egy – számomra addig teljesen ismeretlen – InBody gépre állítottak minket, ami mindenféle érdekes adattal szolgálhatott számunkra a saját testünkről. Nem sokra emlékszem, de arra igen, hogy pontosan 60.0 kg-t mutatott a kijelző. Most, a 4. tanév elején újra részt kellett vennünk ezen a vizsgálaton, hogy ismét képet kaphassunk a testünkről. Íme az én eredményeim! 🙂

Röviden a gép működéséről: A készülék tudományos megalapozottságú – multifrekvenciás – Bioelektromos Impedancia Analízis (BIA) elvén működik, segítségével precíziós testösszetétel elemzés készül. A mérőműszer egy gyenge elektromos áramot küld a talpaktól a kezekig és az elektromos ellenállás (impedancia) kerül kiértékelésre. A teszt egyébként fájdalommentes, egy perc alatt készen van, tehát gyors, nem kell hozzá levetkőzni, csak a cipőket és a zoknit (meg kesztyűt?) kell levennünk.

Alapadatok: korom 22 év, magasságom 168 cm, súlyom 59.7 kg.

IMG_5492Az első táblázat a testösszetétel analízis nevet kapta, ahol a testvíz, a fehérjeszint, az ásványi anyagaim és a zsírtömegem kerül kiértékelésre. Szerencsére minden érték a normál tartományban van. Bár az elmúlt időszakban nagyon kevés vizet veszek csak magamhoz, szerencsére azzal sincs semmi problémám – hát még mennyivel jobb értékek születhetnének, ha jobban odafigyelnék erre!

IMG_5493Az izom-zsír analízis táblázat azt mutathatja meg nekünk, hogy a testsúlyunk, azon belül is a vázizmunk és testzsírunk tömegük szerint a kevés, a normál vagy a túlzott kategóriába sorolhatóak. Ez segíthet például egy edzésterv kidolgozásában is.

IMG_5490Ez a táblázat összeolvasható a testsúly-változási igény résszel, ahol az ideális testsúly, valamint annak eléréséhez szükséges változások mértéke van meghatározva. Nekem az ideális testsúlyom az pont egy 1kg-mal több a jelenleginél, amit úgy kellene elérjek, hogy leadok 1.3 kb zsírt és felszedek 2.3 kb izmot. Hát hajrá! 🙂 A fittségi mutató is annál jobb, minél magasabb. Talán az első évben is valami hasonló szám jött ki, ami nagyon jó hír, mert akkor még versenyszerűen táncoltam, azóta pedig volt 1,5 év mozgásszünet.

IMG_549999Az elhízás diagnózis táblázat azt mutathatja meg nekünk, hogy mennyire lehetünk hajlamosak az elhízásra vagy mennyire jellemző ránk már most az elhízás. A magas testtömeg index és/vagy testzsír százalék egyértelmű jelek. Szerencsére nekem itt is minden értékem a normál tartományban van, de a testzsír százalékom lehetne alacsonyabb, közelebb a normál tartomány közepéhez.

IMG_5494A kedvenc diagramom mégiscsak  az utolsó, hiszen mikor tudhatná meg az ember, hogy milyen nehéz a jobb karja vagy a bal lába? Nagyon király! 😀  Itt van pár mutató, amit én magam nem tudtam megfejteni, de ha időpontot kérek a vizsgáló szobában, akkor készséggel elmagyarázzák nekem. Ha voltam ott, majd frissítem a bejegyzést.

Az oldalsó sáv összefoglalója szerint:

Tápláltsági állapot: fehérje-normál, ásványok-normál, zsír-normál

Testsúly összetevők: súly-normál, vázizom tömeg-normál, zsír-normál

Elhízási diagnózis: BMI-normál, testzsír százalék-normál, derék-csípő arány-normál

Testsúly egyensúly: felső test-kiegyensúlyozott, alsó test-kiegyensúlyozott, felsé és alsó test-enyhe eltérés

Testi erő: felső test-normál, alsó test-normál, izom-normál

Egészségi állapot: testvíz-normál, ödéma-normél, életvezetés-normál

A legfontosabb kincsünk az egészségünk, ezért nagyon örülök, hogy ilyen jó eredmények jöttek ki. 🙂 Folytatom a rendszeresen testmozgást, igyekszem jobban odafigyelni a napi elfogyasztott vízmennyiségre, eszem a salátáimat rendületlenül és akkor baj nem lehet. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.