Tisztító Zöld Tea Hét – összefoglaló

Black iron asian teapot with sprigs of mint for tea

Igen, lehet nem a szemeszter utolsó szigorlatának hetében kellett volna elkezdeni, hátha akkor több időm lett volna erről írni, de jöjjön egy összefoglaló a héten tapasztaltakról. 🙂

  • Tudatosan figyelni arra, hogy mennyi folyadékot visz be a szervezetébe egy nap alatt az ember, sosem rossz döntés! Igyekszem sokat inni, de a tea héten tényleg a szokásosnál is többet ittam. A zöld tea ízesítés nélkül teljesen fogyasztható volt, még langyosabban talán jobban is csúszott, mint lehűtve. 1-2 nap után érezhető a változás és itt nem csak arra gondolok, hogy az ember többet jár a mosdóba. Nem hiányzott más jellegű innivaló, talán a tej a 4. nap körül, de ennek hiánya is kibírható.
  • A kaja az már egy nehezebb dolog volt, főleg nekem. Bár nagyon szeretem a zöldségeket, gyümölcsöket, salátát is szívesen készítek és a csirkemell a kedvenc és egyetlen húsféle, amit megeszek, mindezek mellett nagyon szeretek nassolni … Ezen “tiltott gyümölcsök” hiánya érzékenyen érintett! 😀 De mindig volt itthon egy-egy répa, alma, banán vagy kígyóuborka, amiből lehetett sós vagy édes kis snackeket készíteni. 🙂 Ez a része tényleg nehéz volt.
  • A mozgásos kihívásommal nem tudtam haladni, holnap sem lesz időm terembe menni, de keddtől minden visszatér a régi kerékvágásba, csak most már egyetem nélkül. 🙂
  • A hetet közös éttermezéssel zártuk, ahol diós bundában sült csirkemellet ettem párolt rizzsel és gyümölcsökkel. Isteni volt! 🙂

Összefoglalva tehát ez a hét jó tanulság volt olyan szempontból, hogy ha az ember tényleg tisztán szeretne táplálkozni, akkor ahhoz egy nagyon erős elhatározás kell és a sok sok rossz bevett szokást nagyon ügyesen és határozottan ki kell iktatni a hétköznapokból, hogy hamar látványos és érezhető változást érjen el az ember. Sokkal könnyebb párban vagy akár többen csinálni, mert a közös megbeszélés a nap végén sok erőt tud adni ahhoz, hogy az ember tovább csinálja.

Rengeteg boltban kapható étel-ital kiesik ilyenkor a választékból, mert sok a tartósítószerrel, mesterséges ízfokozóval és színezékkel kezelt táplálék, de a szervezet megköszöni, ha teljes értékű élelmiszerrel segítjük a működését.

Hogy mikor csinálunk legközelebb ilyen tisztító hetet, az még kérdéses, de szerintem még a nyáron több alkalommal is megpróbáljuk majd. 🙂 Szívből tudom ajánlani.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s