Kitchen – Vegán panír mindenhez (recept)

20160928_120737A gomba már régóta hiányzott a tányéromról. Ezt a zöldséget én leginkább rántva szeretem, de mivel a szokásos liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció nem jöhet már szóba, ezért elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon hogyan tudnám pótolni a tojást, hogy ezentúl bármit be tudjak panírozni egy saját vegán verzióval. Miután pár percig szeltem az internet tengerét, rá kellett jönnöm, hogy a válasz egyszerűbb, mint hittem, ráadásul a vegán panír csupán két lépéses, így még gyorsabb módszer is, mint a hagyományos.

20160928_122802Az egyszerűsége pedig ebben rejlik: szójatej, liszt és egy pici só összekeverve. “Nem tudok 600 Ft-ért egy liter tejet megvenni, hogy vegán panírozzak!” – gondolhatja bárki logikusan. Szerencsére kaphatóak 2-3 dl-es kiszerelésű növényi tejek, melyek 200-300 Ft-os áron kaphatók. Nagyjából a felhasznált tojás is ennyibe kerülne, így a probléma letudva. 🙂 Én egy kis doboz szójatej felét használtam fel 6 nagy fej gombához, de a panírozás végén maradt a keverékből, csak nem volt több gombám. Egyébként én a gombafejeket megmostam és meg is hámoztam, de utóbbi nem feltétlenül szükséges egy jó alapos mosás után.

20160928_123222A szójatejhez annyi lisztet kell keverni, hogy egy palacsinta tészta állagú masszát kapjunk. Az illata is hasonlítani fog kicsit a palacsintatésztához, ráadásul extra ropogósra sül rajta a zsemlemorzsa! Egy forgatás a masszában, egy forgatás a zsemlemorzsában és kész is. Én a zsemlemorzsába kevertem egy kis szárított, őrölt oregánót és egy kevés borsot is. Az eredmény pedig zseniális! Bármilyen egyéb zöldség panírozásához is kiváló.

Advertisements

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s