Fedezd fel a saját konyhád!

jjBiztos nálatok is rengetek olyan kis csetresz, tartó- és tárolóalkalmatosság van a konyhaszekrényben, amiről azt sem tudjátok, hogy egyáltalán lakik-e benne valaki. 🙂 A mai szakdolgozatírás előtt, a reggeli készítése közben, úgy döntöttem, körülnézek a szekrényünkben, és nagyon is jól tettem! Találtam többféle olajos magvat is, amikről azt sem tudtam, hogy egyáltalán (még) vannak nekünk. Így jött az ötlet a mai első étkezéshez.

Túróval kevert gyümölcsös krémjoghurt almával és magvakkal

Hozzávalók: 5 evőkanálnyi a  kedvenc gyümölcsös joghurtodból, 2 evőkanál zsírszegény túró, egy kisméretű alma fele (két adaghoz egy egész), napraforgó mag, enyhén őrölt lenmag

Elkészítés:  Mivel egyéb édesítést a túró nem kap, ezért ezt a lépést megelőzheti az, hogy villával krémesre lágyítom. Az almát megmosom, szeletekre vágom. A lenmagot fogyasztás előtt célszerű összetörni, mivel a külsején található nyálkaanyagot nem tudjuk megemészteni, így a sok vitaminhoz és ásványi anyaghoz, amivel egyébként ez a kis magocska bír, nem fog tudni hozzájutni a szervezetünk.

Tálalás: A joghurtot a túróval összekeverem, erre fektetem az almaszeleteket, majd ízlés szerint szórok mellé napraforgó- és lenmagot.

Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s