Proteines-vaníliás gofri – RECEPT

gofrikamTeljesen rákattantam a reggelikre mostanában, de nagyon örülök neki, hogy “törődj önmagaddal” címszó alatt szakítok magamra annyi időt minden nap, hogy reggelente új recepteket tudjak kipróbálni és a konyhai repertoárom kicsit változatosabbá tenni. Ráadásul a nap legkedvesebb étkezése számomra a reggeli, így külön öröm, hogy ismét erről írhatok most nektek. 🙂 A mai reggelt edzéssel indítottam, majd egy rövid bolt-túra után a konyhában kötöttem ki, hogy a tegnap kitalált proteines-vaníliás gofrit a képzeletemből a tányérra helyezzem. Roppant egyszerű, hiszen csak 4 összetevőből áll és 2 perc alatt ropogósra sül. 🙂 Jöhet?

Hozzávalók 4-5 gofrihoz: 1 adag (30 gramm) fehérjepor (amit én jelenleg használok: Scitec 100% Whey Protein Lemon-Cheesecake ízben), 70 gramm vaníliás zabliszt keverék (amit én használtam: Ataisz zabmuffin keverék vaníliás, nem áll másból mint zabliszt, zab és egy kevés vanillincukor), 1 dl tej (én laktózmenteset használtam), két tojásfehérje, egy banán, pár szem mandula, méz, sütéshez egy kevés olívaolaj.

Elkészítés: A száraz összetevőket (fehérjepor, zabliszt) kimérem és összekeverem, majd hozzáöntök 1 dl tejet. Közben a két tojásfehérjét habosra felverem, ezután összeforgatom a többi hozzávalóval. Inkább palacsintatészta állagú, mint sűrű massza, de ettől nem kell megijedni.

Sütés: A gofrisütőt ne felejtsétek el olajjal egy picit előkenni, hogy ne ragadjon bele a gofri! (Mert én ma így jártam, így két gofri landolt csak a pocakomban.) Nagyjából 2-2,5 evőkanálnyi tészta kell egy gofrihoz, bár attól is függ, hogy mekkora a sütőd. 2-3 perc után készen is vannak a kívül ropogós, belül puha gofrik.

Tálalás: A banánt felszeletelve a gofrikra fektetem és mézet csurgatok rá. Természetesen csokiöntettel, fahéjjal, túróval vagy bármi mással is fogyasztható, amit csak megkíván az ember.

Jó étvágyat!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s